Groeistuip nr. 33, 14 december 2011

Groeistuip nr. 33, 14 december 2011:
Een regelmatig verschijnende nieuwsbrief van het Platform Duurzame en Solidaire Economie

 *) Conferentie 2012

Zet het in uw nieuwe agenda: Het is nu (bijna) zeker: op vrijdag 23 maart, in 2012 dus, houden we een volgende conferentie. Dit keer zal die volledig gericht zijn op de de financiële sector en de oplossingen die wij en anderen voorstellen. De conferentie zal in de Rode Hoed in Amsterdam plaatsvinden. Meer informatie over programma, sprekers en dergelijke, verschijnt de komende tijd op de website. http://www.platformdse.org/

*) Weblog
We hebben nu ook een bescheiden weblog, dus naast de website http://www.platformdse.org/
Op http://blog.platformdse.org/ verschijnen korte aankondigingen van publicaties, conferenties en dergelijke die met de thematiek van Platform DSE te maken hebben. Heeft u tips of wilt u uw activiteiten daar ook laten verschijnen, mail dan naar info@platformdse.org

  *)Boek ‘Plan voor een Duurzame en Solidaire Economie’ ontvangen door fractieleiders in Nieuwspoort

Het door John Huige en Lou Keune geschreven boek ‘Plan voor een Duurzame en Solidaire Economie’ is op 15 november gepresenteerd aan de fractieleiders van vier progressieve partijen in Nieuwspoort in Den Haag. Zij gingen uitgebreid – en lovend – op het boek in. Een kort verslag van de presentatie is hier te vinden.

Het boek is te koop in de boekhandel of via uitgeverij Jan van Arkel (link naar boek) Het boek kan ook worden besteld bij het Platform DSE door het sturen van een mailtje naar info [@] platformdse [punt] org. Meer informatie over het boek en een ‘preview’ vindt u hier.

*) Donateurs gezocht

Zoals in de vorige groeistuip al vermeld, zijn we samen met Triodos aan een donateurscampagne voor Platform DSE begonnen. We hebben dringend donaties nodig om activiteiten in het komende jaar uit te kunnen voeren.

Om de centen te vinden om al onze activiteiten te bekostigen (voor de plannen zie onder andere ons werkplan op de website) zijn we een donatiecampagne begonnen. Daarbij is de Triodos Bank ons te hulp geschoten door een steunfonds in te richten, waar mensen en organisaties bedragen op kunnen storten. Wij hopen dat ook u daar gebruik van wilt maken, door zelf wat over te maken, of anderen erop te attenderen. Allen informatie hierover is op de website te vinden: https://platformdse.org/steun-platform-dse/

*) Cursussen

In het begin van het nieuwe jaar starten er cursussen over economie in Zwolle, Rotterdam en Tilburg.

‘Zwolle’ begint op 13 januari en u kunt zich daar nog als deelnemer voor aanmelden (meer informatie hier: https://platformdse.org/cursus-fair-green-deal-voorjaar-2012-zwolle/)

In Rotterdam is op 16 januari de eerste bijeenkomst (meer informatie: http://www.degroeneagenda.nl/?activiteit_ID=2612&srt=meer

De cursus in Tilburg is georganiseerd door HOVO, maar met medewerking van Lou Keune van het Platform, en begint op 23 januari. (informatie: http://www.hovobrabant.nl/cursussen/cursusaanbod/120-mondiale-rechtvaardigheid)

Voor alle cursussen kunt u zich nog aanmelden.

*) Defuse the Debt Crisis
Op vrijdag 16 december van 14-17 uur organiseert Jubilee Nederland in Den Haag een debat over het mondiale schulden vraagstuk.
In het panel: Jurgen Kaiser, Jubilee Duitsland; Bernard Anaba, Schulden expert Ghana, Geske Dijkstra, Erasmus Universiteit,Geert Reuten, 1e kamer SP; Sjoera Dikkers, PvdA.
De vragen die in het debat aan bod komen zijn o.a.:
  • Wat is het effect van schulden verlichting geweest in het verleden met betrekking tot armoede bestrijding?
  • Welke lessen zijn er te leren van vroegere schulden verlichting in het Mondiale Zuiden voor Europa?
  • Welke stappen kunnen worden genomen naar een duurzame oplossing voor de mondiale schuldenproblematiek?

Zie voor meer informatie:
http://www.jubileenederland.nl/nieuws/politiek-cafe
http://www.defusethedebtcrisis.org/

*) Seminar Maatschappelijke Instellingen / Goede doelen “A Licence to operate?” op 19 december 2011
Datum : Maandag 19 december 2011
Locatie : Triodos Bank, Zeist
Tijd: 13.30 – 18.00
Dagvoorzitter: Giuseppe van der Helm
Host: Triodos Bank
Het seminar is speciaal bedoeld voor maatschappelijke instellingen: charitatieve instellingen, fondswervende instellingen, vermogensfondsen en VBDO leden.
Tijdens deze middag delen maatschappelijke instellingen ervaringen met elkaar. Best-practices, wensen en knelpunten op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen komen aan bod in de expertsessies.
Het uitgangspunt van deze middag is het onderzoek van de VBDO naar het Verantwoord Beleggingsbeleid van Maatschappelijke Instellingen, dat verscheen op 5 december 2011
Uw plaats voor dit kosteloze seminar kunt u reserveren via: sigi.simons@vbdo.nl met vermelding van uw contactgegevens, het nummer van de expertsessie die u wilt volgen en of u een parkeerplaats nodig heeft.
Meer informatie over het programma op de website van VBDO.
————————–

*) Colofon

Platform Duurzame en Solidaire Economie – DSE
(voor contact: info [@] platformdse [punt] org)
website Platform DSE: http://www.platformdse.org
weblog: http://blog.platformdse.org/
Fair & Green Deal: http://www.alliantiefairgreendeal.org/
Giften: rekening nr 200.01.47.941 op naam van Steunfonds Nieuwe Economie te Zeist, onder vermelding van Gift t.b.v. Platform DSE.

2 gedachten over “Groeistuip nr. 33, 14 december 2011”

  1. I actually heard stniohemg similar from students and parents: primary school is very hard, but once they get into a good secondary school, it will be relaxing from then on.In addition, many students and parents have the misconception that only those who can’t get into a university in Hong Kong go overseas to study!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *