Groeistuip nr. 32, 7 november 2011

Een regelmatig verschijnende nieuwsbrief van het Platform Duurzame en Solidaire Economie

—————-

*) Nieuw boek over Duurzame en Solidaire Economie wordt op 15 november gepresenteerd aan linkse fractievoorzitters.

 

Platform DSE-leden John Huige en Lou Keune hebben een boek geschreven dat op 15 november in première gaat door het aan te bieden aan de fractievoorzitters van PvdA (Cohen), SP (Roemer), GroenLinks (Sap) en CU (Slob). Zij zullen allen een reactie geven op het voorgestelde plan.

 

Plaats: Nieuwspoort, Den Haag. Tijd: van 13.00 tot 14.00 uur. Wilt u deze presentatie bijwonen, dan bent u van harte welkom (zie hier voor meer details).

 

Het boek Plan Voor Een Duurzame en Solidaire Economie telt 120 pagina’s.

Het boek schetst de urgentie om te komen tot een duurzame en solidaire economie en laat zien dat we nog steeds rekenen met verkeerde uitgangspunten in het BBP. Het geeft ook aan welke uitgangspunten wel gebruikt kunnen worden.

Het boek geeft in grote lijnen aan hoe de transitie van de Nederlandse en Europese economie zou kunnen verlopen. Het geeft ook inzicht in factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van draagvlak.

Het boek bevat ook de teksten van de belangrijkste verklaringen van het Platform.

 

Het boek is te koop in de boekhandel of via uitgeverij Jan van Arkel (http://www.janvanarkel.nl/fondslijst/opauteur/keune.html) Het boek kan ook worden besteld bij het Platform DSE door het sturen van een mailtje naar info@platformdse.org.

 

Wilt u een bijeenkomst over dit thema organiseren samen met een van de auteurs, contacteer dan het platform via info@platformdse.org

Website: https://www.platformdse.org

 

———————–

 

*) Donateurscampagne

 

Om de centen ten vinden om al onze activiteiten te bekostigen (voor de plannen zie onder andere ons werkplan op de website: https://platformdse.org/werkplan/) zijn we een donatiecampagne begonnen. Daarbij is de Triodos Bank ons te hulp geschoten door een steunfonds in te richten, waar mensen en organisaties bedragen op kunnen storten. Wij hopen dat ook u daar gebruik van wilt maken, door zelf wat over te maken, of anderen erop te attenderen. Allen informatie hierover is op de website te vinden: https://platformdse.org/steun-platform-dse/

 

———————–

 

*) Nieuw cursus in Zwolle en Rotterdam

 

Nadat we afgelopen jaar een goed verlopen cursus hebben gehouden in Amersfoort, staat er voor begin volgend jaar een vergelijkbare serie bijeenkomsten in Zwolle gepland. Het gaat om negen vrijdagmiddagsessies over de ‘Fair & Green Deal’ die als oplossing voor de crisis wordt voorgesteld. De cursus zal daar -mits er genoeg animo voor is – tussen 13 januari en 23 maart gehouden worden.

Nadere informatie daarover is hier te vinden: https://platformdse.org/cursus-fair-green-deal-voorjaar-2012-zwolle/

 

Ook in Rotterdam zal zich een cursus afspelen, in dat geval in nauwe samenwerking met NIVON, en bestaande uit zes dagdelen. Meer informatie vindt u hier: http://www.degroeneagenda.nl/?activiteit_ID=2612&srt=meer

De Rotterdamse cursus is een ‘pilot’ voor NIVON. Als er behoefte is, zal de cursus herhaald worden bij andere afdelingen.

 

—————

 

*) Platform DSE Blog

 

Sinds kort zijn we bij het Platform DSE ook gestart met een weblog. Daarop kunt u allerhande actuele berichten, interessante rapporten en aankondigingen van gelieerde organisaties over duurzame en eerlijke economische ontwikkelingen aantreffen. Het weblog is hier te vinden: https://blog.platformdse.org/

U kunt zich daar ook met uw emailadres inschrijven, zodat u telkens een email-melding krijgt als er een nieuw bericht verschenen is.

 

Op de voorpagina van de website van PDSE (https://platformdse.org/) zullen nieuwe artikelen die op het weblog verschijnen, ook vermeld worden. Maar de website zelf zal voornamelijk besteed worden aan activiteiten en publicaties van Platform DSE. Voor alle andere nieuwtjes is er dus voortaan het weblog.

 

———————–

 

*) Internationale Natuurvrienden achter de Fair & Green Deal

Het Nivon is een van de ondertekenaars van het Manifest voor een Fair & Green Deal.

Het Nivon is onder meer de Nederlandse tak van de Natuurvrienden Internationale (NFI), een organisatie waar 22 landen bij aangesloten zijn met een totaal van ongeveer 500 000 leden.

Die NFI congresseerde op 29,30 sept en 1 okt. in het Oostenrijkse Graz. Op voorstel van het Nivon besloot de NFI zich unaniem aan te sluiten bij de Fair & Green Deal. Afgesproken werd dat het Nivon het initiatief neemt om tezamen met zusterorganisaties in Duitsland, Vlaanderen en Wallonie verder activiteiten te ontwikkelen om de Fair & Green Deal binnen de internationale natuurvriendenbeweging gestalte te geven.

Over drie jaar is het volgende congres van de NFI in Maastricht. Daar wordt de Fair & Green Deal een belangrijk thema.

——————

*) 10 november: Nacht van de Duurzaamheid

Laat je op donderdag 10 november tijdens de Nacht van de Duurzaamheid inspireren met voorstellen om samen een versnelling aan te brengen in het realiseren van de sluipende revolutie. Met z’n allen kunnen we onomkeerbare processen in gang zetten. Kom naar de Heineken Music Hall, laat je verrassen en doe mee!

http://www.ikspringover.nl/nacht-van-de-duurzaamheid/

——————

 

*) Colofon

 

Platform Duurzame en Solidaire Economie – DSE

(voor contact: info [@] platformdse [punt] org)

website Platform DSE: https://www.platformdse.org

Fair & Green Deal: http://www.alliantiefairgreendeal.org/

Giften: rekening nr 200.01.47.941 op naam van Steunfonds Nieuwe Economie te Zeist, onder vermelding van Gift t.b.v. Platform DSE.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *