Manifest ‘Nieuwe Economie Nu!’ aangeboden aan Tweede Kamer

Op dinsdag 21 februari bood een delegatie uit diverse organisaties het manifest ‘Nieuwe Economie Nu!’ aan aan de Commissie voor Economische Zaken en Klimaat van de Tweede Kamer. Aanwezig waren Henk Baars (namens Raad van Kerken), Esmé Berkhout (Oxfam Novib), Niels Hoogerheijde (Building Change), Jan Juffermans (PDSE), Babette Porcelijn (auteur, Think Big Act Now), Gerrit Stegehuis (PDSE) en Judith Veraart (VVM). De commissie was vertegenwoordigd door Peter Valstar (VVD, vice-voorzitter), Faissal Boulakjar (D66), Chris Stoffer (SGP) en Joris Thijssen (PvdA).

Het manifest is ondertekend door zo’n 90 organisaties, waaronder de ASN Bank, Both Ends, Greenpeace, de Jonge Klimaatbeweging, Natuur & Milieu, Our New Economy, de Raad van Kerken, Oxfam Novib, Solidaridad, de Transitiecoalitie Voedsel, de Triodos Bank, de VVM en Urgenda. Het manifest pleit er vooral voor om in te zetten op een welzijnseconomie die binnen de grenzen van de planeet blijft, en het streven naar BBP-groei los te laten.

Na korte toespraken van Gerrit Stegehuis en Babette Porcelijn werd het manifest, in de vorm van twee A3-vellen, overhandigd aan Peter Valstar. Alle leden van de commissie krijgen een exemplaar van het manifest en van de toespraken. In een komende procedurevergadering van de commissie wordt besloten hoe het manifest wordt meegenomen in de debatten die op de agenda staan.

Platform DSE blijft zich inzetten voor de Duurzame en Solidaire Economie, en hoopt dat alle verbindingen die de afgelopen weken zijn gelegd tussen en met alle organisaties die het manifest hebben ondertekend, daarbij van blijvend nut zullen zijn!

classroom-1699745_640

Babette Porcelijn spreekt de Commissie EZK toe

classroom-1699745_640

Na de aanbieding van het manifest (Foto EZK)