Aanbieding petitie Brede Welvaart

Op dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties met samen 2,9 miljoen leden/donateurs de Petitie over Brede Welvaart 2019-2030 aan aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat. De 31 ondertekenaars van de petitie zijn vooral actief op het terrein van natuur en milieu, nieuwe economie, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten, zoals Milieudefensie en Natuur & Milieu, Natuurmonumenten en Our New Economy, Oxfam Novib en de Liga voor de Rechten van de Mens, IVN en Ware Winst Brabant, Both Ends en Greenpeace. Ook de FNV heeft de petitie ondertekend.

De petitie, die een initiatief was van Platform DSE, vraagt de regering en het parlement om plannen te maken die leiden tot een drastische verkleining van onze ecologische voetafdruk in 10 jaar. Onze mondiale voetafdruk is nu in Nederland gemiddeld 5,9 hectare per persoon. Dat is ruim drie keer meer dan het Eerlijk Aarde-aandeel van 1,7 ha.

Aanwezig bij de overhandiging waren de Kamerleden Agnes Mulder (CDA), Lammert van Raan en Christine Teunissen (PvdD), Matthijs Sienot (D66), Laura Bromet (GL), Mahir Alkaya (SP) en William Moorlag (PvdA). Korte toespraken waren er van Jan Juffermans (Platform DSE) en Chantal Van den Bossche (WECF).
Aanbieding Petitie Brede Welvaart 2019-2030
Foto: NIVON Natuurvrienden

De petitie is met een begeleidende brief ook aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gestuurd. De petitie is ook in het Engels vertaald. Platform DSE blijft bezig om de verkleining van onze voetafdruk op de agenda houden bij de politiek, om zo tot een daadwerkelijke verkleining van die voetafdruk te komen.

Ondertekenaars Petitie Brede Welvaart 2019-2030