Vrijdag 5 juni: lancering ‘De Grote Transitie’

dgt-lancering-gastenDe wereld staat voor gigantische uitdagingen. We worden geconfronteerd met aanhoudende financiële crises, een fors klimaatprobleem, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en een steeds schevere verdeling van inkomen, vermogen en welzijn.

Terwijl velen zich inspannen voor de minder bedeelden en een beter milieu, werkt de huidige economische logica tegen. De vele kleine initiatieven, hoe inspirerend ook, zijn vaak een gevecht tegen de ‘neoliberale’ bierkaai. De oplossingen van overheden en bedrijven blijven binnen de oude, vertrouwde economische denkkaders, en brengen weinig transformerende verandering. Doordat aan dieperliggende oorzaken en hun onderlinge verwevenheid te weinig aandacht wordt besteed, verdiepen crises zich alleen maar verder.

Daar moet verandering in komen. De nieuwe campagne van Platform DSE, De Grote Transitie, bundelt 10 voorstellen waarmee niet financiële winst, maar de mens en de draagkracht van de Aarde centraal komen te staan. Door nu te kiezen voor een nieuwe, groene en sociale economie behouden we de kansen voor een goed leven voor mensen wereldwijd en toekomstige generaties.

Op Wereldmilieudag, 5 juni, lanceren we De Grote Transitie samen met Jan Terlouw (voormalig minister van economische zaken en vicepremier), Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks en nr. 1 van de Duurzame 100), Irene van Staveren (hoogleraar economie, Erasmus Universiteit Rotterdam) en George van Houts (acteur bij ‘De Verleiders’ met het recente stuk ‘Door de bank genomen’).

Vanaf de zomer van 2015 organiseert Platform DSE tien debatten waarin over elk van de tien voorstellen wordt gediscussieerd. De debatten zullen in verschillende formats plaatsvinden, van grote publieksavonden tot hoorzittingen en workshops.

Inloop 16.00 uur, start 16.30 uur tot 18.00 en daarna borrel. Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht.

Bestel uw kaartje hier.

Met dank aan Het Huis Utrecht en Stichting Pequeno

Download het persbericht (pdf)