Conferentie Rode Hoed

.

23 maart stond de Rode Hoed de hele dag in het teken van de crisis en de financiƫle sector. Een snelle eerste impressie. Uitgebreidere verslagen komen over een week op de website te staan.

Het ochtenddeel werd begonnen met een flinke inleiding door de Belgische econoom en voormalige Centrale Bankier Bernard Lietaer. Hij pleitte voor een nieuw monetair ecosysteem, zonder de schadelijke monetaire monopolies die er nu heersen. Daarna vertelde Martijn van der Linden over de visie van het Platform DSE van de huidige economie en hun voorstel voor een ‘grote transitie’. Afsluitend gaf de Rotterdamse econoom Arjo Klamer commentaar op de inleidingen. Hier ziet u de drie heren ondervraagd worden door gespreksleider Frank du Mosch

In de middag kwamen vijf deskundigen vertellen over de ‘deeloplossingen’ die ze hadden voor hun specifieke terrein. De aftrap voor het midddagdeel werd genomen door de ontwikkelingssociologe Francine Mestrum. Daarna kwamen achtereenvolgens Myriam vander Stichele (SOMO), Erik Wesselius (CEO), Edgar Kampers (Qoin), Ted van Hees (Oxfam/Novib) en Arjo Klamer (Erasmus Universiteit) aan het woord. Tussendoor las John Huige een column voor over ‘polderen’. En Lou Keune sloot het geheel af. Nogmaals: uitvoeriger verslag van hun bijdrages volgt later.

Arjo Klamer en Francine Mestrum, in gesprek met Frank du Mosch